Ervaringen

Lees wat anderen hebben ervaren door het volgen van ‘Fit van Binnenuit’.


“Ik wilde iets doen aan mijn hoge bloeddruk. Ik sportte best veel, maar er gebeurde weinig. Ik dacht ook dat ik gezond at, maar dat bleek best tegen te vallen…
Het is écht verbazend om te ontdekken wat goede voeding eigenlijk is en wat die met je doet. Ik verloor al meteen gewicht, hoewel dat niet mijn eerste bedoeling was. Ik wilde vooral van mijn medicijnen voor hoge bloeddruk af. Dat is gelukt én meer. Geweldig!


Mijn arts adviseerde me te stoppen met die medicijnen. Hij vond het fantastisch wat er was gebeurd. Ik blijf nu wel onder controle, want het is bij mij een aangeboren kwaal. Maar het gaat prima. Ook blijf ik regelmatig ontspannen sporten. Ik ben nu een jaar verder en heel blij dat ik er voor gekozen heb het programma ‘Fit van Binnenuit te volgen.”


Annet, vrouw, 44 jaar“Ik wilde bewuster en gezonder gaan leven en eten. Door ‘Fit van Binnenuit’ krijg je een andere mind set ten opzichte van voeding. Je leert te luisteren naar wat je lichaam nodig heeft. Het heeft bij mij wat tijd nodig gehad, maar je begrijpt je lichaam beter. Ik ben inmiddels zo’n dertien kilo afgevallen. Vooral het weglaten van overbodige en ongezonde etenswaren was een eye-opener voor mij. Dat is nu een gewoonte geworden; ik kijk steeds op verpakkingen van voedsel om te zien wat erin zit. In heel veel voedingswaren zitten E-nummers. Die probeer ik nu zoveel mogelijk te vermijden.”


Dr. M.O. Giebels, man, 33 jaar


“Toen ik aan het programma begon, was ik benieuwd of ik nog iets kon leren over gezonde voeding. Ik at als vegetariër toch altijd al heel gezond? Toch ontdekte ik elke week wat nieuws. Na vijf weken was ik acht kilo kwijt en voelde ik me een stuk energieker.”


“Ik tob al mijn hele leven met mijn gewicht. Afvallen, weer aankomen, afvallen, kortom: het bekende jojo-effect. Voor het eerst van mijn leven heb ik het gevoel dat dit eetpatroon het echt is voor mij. Ik hoef nooit calorieën te tellen of op vet te letten. Nooit honger! Het voelt niet als discipline maar als toewijding aan mijn gezondheid.”


Marleen, vrouw, 58 jaar“Ik ben me er veel bewuster van geworden wat voedsel met je lichaam doet. Als je goed eet, heb je geen honger en voel je je veel beter. Ik zie ‘Fit van Binnenuit’ niet als een dieet. Soms, bij feestjes of in vakanties vind ik het wel wat moeilijker gezond te blijven eten. Maar daarna heb ik altijd weer zin om het op te pakken. Simpelweg omdat ik me dan weer beter voel. Ik let ook veel beter op mijn gedachten. Ik probeer negatieve gedachten te vermijden en me geen zorgen meer te maken over dingen waar ik toch niks aan kan doen.”


Tisa, vrouw, 29 jaar“Niks moet, in ‘Fit van Binnenuit’. Maar je gaat vanzelf gezonde etenswaren kiezen. Ik at laatst weer eens een gebakje op mijn werk, maar ik werd er misselijk van. Ik heb in dat soort dingen nu écht geen zin meer. Ik probeer mijn collega’s te overtuigen van het nut van ‘Fit van Binnenuit’, ik ben zó enthousiast. En Filomena begeleidt je heel goed. Ik ben van 73 kilo naar 68 kilo gegaan, ik pas weer in mijn vroegere maatje 38 en mijn trouwring kan ik na drie jaar weer gewoon om. Ook ben ik gedeeltelijk af van mijn medicijnen tegen hoge bloeddruk. Iedereen zou moeten deelnemen aan ‘Fit van Binnenuit’!”


Olinda, vrouw, 52 jaar

Fit van Binnenuit