Mijn visie

Door ons hectische leven zijn we ver weg geraakt van de natuur. Mensen maken zichzelf ziek zonder zich dat te realiseren. Ook al denk je gezond te eten, je krijgt meer chemische middelen en ongezond voedsel binnen dan je denkt.


Ik wil met mijn programma zo dicht mogelijk bij de natuur blijven. Ik geloof in de oude wijsheid van de Griekse arts Hippocrates: ‘Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’. In het oosten is deze denk- en leefwijze al veel langer bekend dan bij ons in het westen. Mijn programma haalt het beste uit dit denken naar boven voor een fitter en energieker leven. De uitgangspunten van mijn ‘Fit van Binnenuit’ programma zijn dan ook:


•Bewust eten zorgt voor rust, balans en harmonie

•Goede voeding geeft minder kans op verslavingen aan ‘zoet’, ‘zout’ of ‘vet’

•Het is geen kwestie van volhouden, maar van toewijding

•De focus op wat je wilt, geeft nieuwe ruimte voor een gezonde passie van binnenuit

•Gewichtsverandering (eraf of erbij) is niet het eerste doel, maar een gevolg van een bewuster eetpatroon

•Bewust leven is meer dan alleen voeding.


Meer dan voeding alleen

Wat de meeste mensen niet weten: je kunt dertig dagen zonder voedsel. En als het moet, kun je zelfs een paar dagen dagen zonder vocht. Maar we kunnen nauwelijks een minuut zonder lucht! Onze adem is de basis van alles. Bewust ademen is voeding voor de ziel. Wie bewust ademt, komt beter in de eigen kracht en daarmee neem je regie over je leven.


Daarnaast is bewegen heel belangrijk voor de gezondheid. Ren niet naar een sportschool ‘omdat iedereen dat doet’. Maar kies een vorm van bewegen die bij je past. Behalve zwemmen, wandelen of fietsen kan dat ook dansen zijn, of springen op een trampoline.


We zijn ons er te weinig van bewust wat negatieve gedachten met ons doen. Oordelen, jezelf vergelijken met anderen, ontevredenheid met hoe dingen zijn: het zijn allemaal gedachten die ons verzuren. Letterlijk. Ze verzuren niet alleen je geest, maar ook je lichaam. Daarmee maken we onszelf sneller ziek.


In ‘Fit van Binnenuit’ geef ik daarom ook adviezen over:


•Bewustwording van je manier van ademen en het effect dat dit op je heeft

•Een vorm van beweging die goed bij je past en daardoor makkelijker is vol te houden

•Bewustwording van negatieve gedachten en houdingen, wat die met je doen en hoe je die kunt ombuigen.

Fit van Binnenuit

Maak nu een afspraak voor een geheel vrijblijvende en nadere kennismaking met het ‘Fit van Binnenuit’ programma.

Bel of mail Filomena Almeida op: 06-24573977 / info@fitvanbinnenuit.nl